Nieuws van de Toernooicommissie

20 november 2023


Cooling Down toernooi 2023

Het was weer tijd voor het Cooling Down toernooi. Met maar liefst 186 spelers spelend bij 28 verschillende verenigingen, waaronder veel deelnemers van onze eigen club, beloofde het een fantastische week te worden.

Op zondagochtend 31 oktober 9.00, gingen de eerste wedstrijden de baan op om het toernooi af te trappen. Door de week heen hebben we heel wat regen en storm voorbij zien komen, maar uiteindelijk zijn alle wedstrijden gespeeld. Waardoor we afgelopen zondagochtend om 9.00 vol goede moed en met leuke finales op de planning konden beginnen aan de finaledag.

Om 9.00 stond al gelijk de eerste finale op de planning, namelijk de DD7. Deze werd uiteraard op het centre court gespeeld (baan 2), echter na een flinke stortbui stonden deze dames na een kwartier alweer langs de kant. Dit was het teken voor de wedstrijdcommissie om de sponsen op te pakken (ondertussen dagelijkse routine voor ze) en de baan opnieuw speelklaar te maken. Dit is gelukt waardoor 1.5 uur later de dames aan een spannende supertiebreak begonnen. Welke uiteindelijk gewonnen werd door Gerda Koedijk en Marjan Dijkema. Net zoals bij het Warming-up toernooi in maart ging de 2e plek naar Riet van der Meer en Monique den Hartog.

Na een regenachtig verder verloop van de ochtend, en opnieuw de nodige sponsuren, stonden er vanaf 12.00 nog meer finales op de planning. Om te beginnen de GD8. Deze werd gespeeld op baan 5 en was echt een zogenoemde thriller. Namens Zelhem stonden Mark en Moniek op de baan en zij speelden tegen Roy de Ree en Eline van Uem spelend bij de Paasberg. Mark en Moniek begonnen fantastisch en wonnen de 1e set met 6-3! Ondertussen was het flink gaan regenen waardoor ze in de plassen stonden te spelen. Het leek alsof Mark en Moniek daar geen last van hadden want ze trokken hun goede spel uit de eerste set door en kwamen op een 5-3 voorsprong. Wat volgde waren enkele spannende games, waarin de nodige matchpoints voor Mark en Moniek voorbij kwamen. Helaas werd de tweede set dan toch door Roy en Eline gewonnen met 7-5. En opnieuw moest er een supertiebreak aan te pas komen om een finale te beslissen. Roy en Eline begonnen hierin ijzersterk, en door goede punten kwamen zij om een 9-3 voorsprong. Echter, Mark en Moniek gaven zich nog niet gewonnen en knokten zich terug naar 9-8, helaas werd het volgende punt verloren waardoor Eline en Roy deze megaspannende finale hebben gewonnen. Desalniettemin een mooie tweede plaats voor Mark en Moniek!

Om 12.00 werd ook de finale van de HD6 gespeeld, weliswaar op TC Zuid, maar ook deze finale moest door middel van een supertiebreak worden beslist. Uiteindelijk wisten Rick de Ree (de broer van Roy) en Gilbert te Grotenhuis (beide spelend voor de paasberg) deze supertiebreak met 10-7 te winnen van Albert Vinkenborg en Tom Spikker. Rick en Gilbert hebben daarmee zowel het Warming-Up als het Cooling-Down toernooi in HD6 weten te winnen. Ook bij TC Zuid werd de laatste poulewedstrijd in de DD8 gespeeld. Met 10-8 wonnen Hanny Geurkink en Barbara Mannaart deze wedstrijd van Jill Klein Goldewijk en Sanne te Focht. Hanny en Barbara speelden voor de 3e keer deze week een supertiebreak en wisten ze alle drie te winnen. Hiermee zijn zij de terechte winnaars geworden van de DD8. De 2e plaats ging naar Jill en Sanne.

Dit had tot gevolg dat alle vier de dames vanaf TC Zuid nog naar Zelhem zijn gekomen om hun prijzen op te halen en te genieten van een drankje en een hapje. De dames van de culinaire commissie hadden ons namelijk ontzettend verwend door een overheerlijk buffet samen te stellen. Alle deelnemers en toeschouwers hebben hier enorm van genoten! Dit maakte het wachten tijdens de regenbuien ook ineens helemaal niet zo vervelend meer😉.

Op onze eigen banen was het ondertussen tijd voor de laatste poulewedstrijd in de DD5. Beide koppels hadden hun eerdere wedstrijd gewonnen waardoor het ook hier om een finale ging. Namens Zelhem namen Ruth en Judith het op tegen Norma en Lizzy. Helaas werd deze wedstrijd vanwege de regen enkele keren uitgesteld. Het "spons-team" kwam weer tevoorschijn, dit keer versterkt door Ruth en Pluk, en vervolgens konden de dames dan toch echt beginnen aan die laatste poulewedstrijd. Ruth en Judith waren duidelijk een maatje te groot voor Norma en Lizzy en wisten deze wedstrijd met 6-2 6-0 overtuigend te winnen. Een zeer verdiende 1e plek dus voor Ruth en Judith in de hoogste dames categorie, de DD5!

Hierna stond de laatste poulewedstrijd in de GD4 op het programma. Beide koppels hadden hun eerdere partij gewonnen waardoor dit ook weer een soort finale was, spelend op baan 5 met de nodige toeschouwers. Voor Zelhem speelden Joyce en Alwin en zij speelden tegen Melvin Rensink en Romy Vultink uit Aalten. Joyce en Alwin begonnen fantastisch aan de wedstrijd en wisten de eerste set met 6-0 te winnen! Daarna kwamen Melvin en Romy wat beter in hun spel waardoor de tweede set iets spannender was. Na veel leuke, lange rally’s met veel volleys aan beide kanten, werd ook de tweede set uiteindelijk met 6-3 gewonnen door Joyce en Alwin. Hierdoor zijn zij de zeer verdiende winnaars van hoogste categorie van dit toernooi, de GD4!

Tegelijkertijd met deze wedstrijd werd op baan 3 de finale van de GD7 gespeeld. Deze is in twee sets gewonnen door Rogier Oonk en Wendy Oonk uit Vorden. Zij versloegen in deze finale Rik Overgoor en Lisette van Dam. Hierna was het alweer tijd voor de laatste ronde wedstrijden van de finaledag met op elke baan leden van LTC Zelhem in actie.

Op baan 5 speelden Karin en Dianne tegen Lena Welmans en Mirte Wigman. Mirte en Lena bleken helaas een maatje te groot voor Karin en Dianne en zijn daarmee overtuigend winnaar geworden van de DD5. Op de baan ernaast namen Jan en Judith het op tegen Paul Haringsma en Wietske van Dijk (spelend bij de IJsselweide) in de GD6 finale. Paul en Wietske begonnen sterk en pakten de eerste set met 6-2. In de tweede set bleven Jan en Judith lang bij, maar helaas ging ook deze set met 6-4 naar Paul en Wietske. Ondertussen speelden op de voorste baan, baan 3, Renzo en Marcel tegen Gerrit Hoftijzer en Gerwin Hoftijzer de finale in de HD7. Onder toeziend oog van de nodige toeschouwers startten Renzo en Marcel uitstekend aan de wedstrijd en met goed spel wonnen zij de eerste set met 6-0! Gerrit en Gerwin lieten het er niet bij zitten en knokten zich terug in de wedstrijd door de tweede set met 6-4 naar zich toe te trekken. Opnieuw moest er een supertiebreak aan te pas komen, deze werd uiteindelijk met 10-5 gewonnen door Renzo en Marcel! Hiermee kwam er qua tennis een einde aan de finaledag.

In de kantine werd er nog wat gedronken en werden de laatste hapjes van het buffet opgegeten en werd het toernooi op een gezellige manier afgesloten. Deze week was natuurlijk niet mogelijk geweest zonder al onze vrijwilligers van de bar, het baanonderhoud en de culinaire commissie en natuurlijk alle deelnemers. Iedereen ontzettend bedankt voor de afgelopen week en tot ziens bij het Warming-Up toernooi (17-24 maart 2024!)

De Toernooicommissie

Zie ook dit verslag met foto's

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

0314-621134 (clubhuis) 0314-624301 (secretaris)

L.T.C. Zelhem

Priesterinkdijk 9
7021 HX Zelhem

KVK-nummer

40119235