L.T.C. Zelhem

De Voorjaarscompetitie telt in het totaal 7 speeldagen en start begin april en loopt tot begin juni.    

                            

Tijdens de competitie speel je in teamverband wedstrijden voor jouw club en kan jij je spel en tennisvaardigheden ontwikkelen. Competitie spelen heeft nog een extra dimensie: het zorgt ook voor veel sfeer en gezelligheid naast de baan. Niet gek dus dat de competitie door veel tennissers als hoogtepunt van het tennisseizoen wordt beschouwd!

Door wedstrijden te spelen, word je steeds beter en krijg je meer plezier in de sport, maar ook de gezelligheid staat voorop. Iedereen die lid is van een KNLTB-vereniging kan competitie spelen. Er is een zeer divers competitieaanbod voor zowel senioren als voor de jeugd, op iedere dag van de week, voor elke leeftijd, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Kortom, iedereen kan meedoen.

Tijdens de Voorjaarscompetitie probeer je samen met jouw team tussen begin april en begin juni, kampioen te worden van de poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit acht teams (op de vrijdagen uit zes teams) en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. Het team dat na de zeven speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. De winnaars van de poule promoveren naar een hogere klasse en de laatste (twee) degraderen naar een lagere klasse, mits dit mogelijk is.

Omdat de vrijdagavond erg populair is onder de competitiespelers, wordt er op die avond om de week gespeeld. Hierdoor kunnen er twee keer zoveel teams meedoen. Dit betekent wel dat de vrijdagavondcompetitie korter is dan de competitie op de andere dagen: 5 wedstrijden in plaats van 7.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 39417390

L.T.C. Zelhem

Priesterinkdijk 9
7021 HX Zelhem

KVK-nummer

40119235