Jeugdtoernooien

Voor de jeugd worden er, naast de clubkampioenschappen, verschillende toernooien gedurende het jaar georganiseerd.

Voor alle jeugdactiviteiten geldt dat er inschrijfformulieren uitgereikt worden tijdens de lessen en dat je je kan opgeven door een e-mail te versturen. Het inschrijfgeld wordt op de dag zelf betaald aan de wedstrijdleiding. Bij toernooien wordt dit gebruikt voor de consumpties; bij de clubkampioenschappen voor de ballen, bekers en verdere prijzen/attenties.

Het Winter-/Snerttoernooi

Als het weer het toelaat, is dit toernooi de start van een nieuw tennisjaar. Dit toernooi wordt georganiseerd in januari voor alle jeugdleden. Voor het inschrijfgeld krijgt iedere deelnemer een consumptie aangeboden. Opgave kan tot 10 dagen voor betreffende zondag.

Het Openingstoernooi

Dit toernooi staat op de agenda in maart, enkele weken voor de start van de competitie. Hoofddoel is om competitiespelers met elkaar te laten oefenen. Voor de overige jeugd wordt een schema gemaakt, zodat ook zij leuke wedstrijdjes kunnen spelen. Van competitiespelers wordt verwacht dat zij aanwezig zijn.

Het Padomazo toernooi

Padomazo staat officieel voor Papa-Dochter-Mama-Zoon. In de praktijk is elke combinatie mogelijk, als het leeftijdsverschil meer dan 15 jaar bedraagt. De partner hoeft geen lid te zijn van LTC Zelhem. Gezelligheid staat voorop en er wordt van iedereen verwacht dat er rekening gehouden wordt met niveauverschil, zodat er sportieve wedstrijden gespeeld worden. Padomazo is een vast onderdeel van de jeugd-agenda.