Baan Reglement

REGELS m.b.t. GEBRUIK en AFHANGEN BANEN:

1. Er kan slechts één baan tegelijk afgehangen worden, een geldige leden-pas is daarvoor vereist en men moet op het park aanwezig zijn. Het is niet toegestaan om voor iemand anders af te hangen.
  2. Banen gereserveerd voor lessen, toss en evenementen kunnen niet afgehangen worden.
  3. Het afhangen van een baan kan alleen tegelijk met 2 ledenpassen voor een enkelspel en 4 passen voor een dubbelspel. Eén of drie passen is geen geldige wijze van
    afhangen en is niet toegestaan! Ook voor een groep geldt dat iedere speler een pas op het bord moet plaatsen.
  4. Voor het afhangen van een baan plaatst men de leden-passen in de richel op het afhangbord.
  5. Afhangen kan alleen op halve en hele uren. Voor een enkelspel is de speelduur een half uur en voor een dubbelspel één uur.
  6. Indien, na de gespeelde tijd, er nog een baan vrij is, kan men op dat moment opnieuw een baan afhangen. Staat u voor de tweede keer op de baan en zijn er leden die daardoor niet kunnen spelen, wees dan zo sportief en sta de baan af.
  7. Het is verplicht tennisschoenen te dragen en wenselijk dat u op de tennisbaan gepaste tenniskleding draagt.
  8. Leden-pas vergeten: Vul een introducee- pasje in en gebruik deze i.p.v. jouw leden-pas (zie introducee-regeling).
  9. Leden-pas kwijt: Neem direct contact op met de ledenadministratie en maak tijdelijk gebruik van een introducee- pas (zie introductie-regeling).
  10. Het is verplicht voor het verlaten van de baan, het speelveld te slepen en bij het verlaten van de baan, de schoenen af te kloppen op de baan. Maak gebruik van de
    borstels.
  11. Het is verboden bij sneeuw, opdooi na langdurige vorst en als de netten naar beneden zijn de banen te betreden!
  12. Voor de jeugd tot en met 16 jaar geldt dat zij mogen tennissen tot 20.00 uur.
  13. Als er niet meer gespeeld wordt, dient de baanverlichting uitgeschakeld te worden.