Verslag Clubkampioenschappen met interviews

12 september 2021


Dit jaar zijn er op de banen van L.T.C. Zelhem clubkampioenschappen georganiseerd. Dat dit niet vanzelfsprekende is bleek wel uit alle geannuleerde toernooien in het eerste helft van het jaar. Daarom was het ook leuk dat we weer konden ballen op onze geliefde banen in toernooivorm met alle gezelligheid en sportieve uitdagingen die erbij horen.

Binnen de toernooicommissie zijn er ook nieuwe gezichten bijgekomen wat het dit jaar spannend maakte of alles zou lukken. Gezien de blije gezichten (mede door het mooie weer) lijkt het ons een geslaagde editie. Daarbij helpt ook de uitstekende inzet van de barcommissie en de culinaire commissie die het toernooi meer cachet geeft.

Maar goed, dat zegt de organisatie. Wat eigenlijk telt natuurlijk, is hoe de spelers het toernooi beleefd hebben. Want uiteindelijke wordt het toernooi gemaakt door en voor spelers. Daarom leek het ons leuk om de deelnemers zelf eens te onderwerpen aan een diepte interview over de afgelopen clubkampioenschappen en dan maar ook meteen alle vragen te stellen die we eigenlijk normaal niet durven te vragen.

In deze editie spreken we dan ook met de kers verse clubkampioen Amber Maalderink, meervoudig prijzen winnaar Ellen Waarlo en nog maar kort lid van de tennisclub Marjolein Masselink.

 

Amber Maalderink

Hoe lang tennis je al?
Vanaf dat ik zes jaar was, dus ondertussen alweer 15 jaar!

Fiets, auto of zoals Laura met de skates naar de tennisbaan?
Als ik op tijd ben vaak de fiets, echter gebeurt het ook regelmatig dat ik aan de late kant ben en dan is de auto wel erg makkelijk. 

Hoe is het om de eerste clubkampioen te worden in de gemengd enkel?
Super gaaf! 

De heren kunnen zich niet meer verschuilen in de gemend enkel, is dit een goede zaak of moeten we volgend jaar de segregatie weer toepassen?
Ik vind een gemengde enkel super leuk dus wat mij betreft mag dit volgend jaar zeker weer.

Je reist nog wel eens naar toernooien die niet dicht in de buurt zijn, welke muziek zet je in de auto op om in de juiste stemming te komen? Werkt dit ook in voor de korte rit naar de baan in Zelhem?
Ik ben groot fan van Guus Meeuwis, Nick & Simon en Timo van de Sande (echt een aanrader). Dit werkt zeker ook voor de korte rit naar Zelhem!

Volgens bronnen volg je een opleiding in de bewegingswetenschap. Nu heeft de reporter van dienst wel eens vernomen dat veelvuldig schaatswinnaar Ireen Wüst gaapt voor de wedstrijd om ontspanning te vinden, zal dit ook helpen bij het tennis?
Als het voor Ireen Wüst werkt zou het vast bij tennis ook werken.

Jouw meest gevreesde wapen is je forehand volgens anonieme bronnen, zou je voor ons eenvoudige tennissers een tipje van de sluier op kunnen lichten omtrent de kerngeheimen van de forehand?
Veel trainen denk ik haha. 

Je bent vaak te herkennen aan je wit/roze trui voor de wedstrijd, heeft deze trui nog een geschiedenis van vele successen?
Successen niet echt maar hij zit wel erg lekker.

Vind je ook net als de reporter van dienst dat meer getennist moet worden in een volledig wit tenue, dit straalt toch de meeste klasse uit of geven de geleurde shirts juist meer kleur aan het tennis?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik kleurtjes altijd wel erg leuk vind, hoe meer kleurtjes hoe beter.

Ben je bang dat je de concurrenten in de gemengd enkel volgend jaar niet nog beter voor de dag komen doordat ze extra gemotiveerd zijn door de spreekwoordelijke tik die je dit jaar uitgedeeld hebt of zie je de aanval op de titel volgend jaar met vertrouwen tegemoet?
Ik vind het al erg gaaf dat ik dit jaar heb kunnen winnen. En heb vooral alweer heel veel zin in volgend jaar!

Je probeert al jaren met Gijs de titel te pakken in de gemengd dubbel. Je komt steeds dichterbij. Verwacht je volgend jaar hierin de titel te pakken?
Ik hoop het! Dit jaar was het voor het eerst een 3e set dus als we deze stijgende lijn doortrekken, zou het zomaar kunnen dat we volgend jaar winnen.

Volgens bronnen ga je helpen met toernooien bij L.T.C. Zelhem indien je niet in Groningen bent voor de studie, wat ga je proberen toe te voegen aan de toernooien?
Jeugdigheid haha.

Nu ben/was jij een groot fan van proftennisser Dimitrov? Wat is er met hem gebeurt, we horen er niet zoveel meer van, nog wat info voor de andere fans binnen de club?
Ik ben zeker nog steeds groot fan!!! Hij heeft dit jaar een klein beetje veel pech gehad met blessures maar ik verwacht volgend jaar zeker dat hij weer mee gaat doen in de top.

Nog enige adviezen voor andere tennissers die dromen van een titel tijdens de clubkampioenschappen?
Veel tennissen!

Van welke prijs heb je het meeste genoten en zouden we bij E&F Food & Drinks langs moeten gaan om dit te proeven?
Ik heb nog niet alles kunnen proeven, maar de Waaghals citroenlimonade was in ieder geval erg lekker!
Groetjes Amber

 

Ellen Waarlo

Hoe lang tennis je al?
Ik tennis vanaf september 2019. Ik werd tijdens een feestje gevraagd om in te vallen bij het straten toernooi, met een geintje gezegd dat ik dat wel zou doen. De volgende dag met een klein katertje gaan tennissen. En ja meteen was ik verkocht. 

Ik tennis omdat…?
Ja goeie vraag, had er nooit over nagedacht om te tennissen en dus bij toeval met het straten toernooi mee in aanmerking gekomen. En nu doe ik het vooral omdat ik het super leuk vind. Ik merk dat ik het leuk vind aan tennis dat je door bepaalde technieken toe te passen je steeds beter kan worden. En uiteraard kun je vaak alleen jezelf de schuld geven als er iets fout gaat. Ik ben bij tennis een stuk fanatieker ben dan bij voetbal in het verleden. 

Fiets, auto of zoals Laura met de skates naar de tennisbaan?
Meestal met de auto, en soms als het lekker weer is met de fiets. 

Tennis in weer in wind of alleen bij mooi weer?
Weer en wind, tenzij het zo hard gaat regenen dat de ballen niet meer lekker meedoen. 

De reporter van dienst kwam te horen dat jouw humeur afhangt van het winnen of verliezen, is meedoen niet belangrijker?
Nee mijn motto is over het algemeen winnen is belangrijker dan meedoen😉. Kan wanneer ik verloren heb me er wel weer overheen zetten. Maar als er een winst in had gezeten die ik niet heb gepakt kan ik daar zeker wel even van balen ja. 

Je bent een fanatieke coach van je dubbelpartner tijdens rally’s, zit hier nog een bepaalde gedachte achter?
Haha ik gok dat je op de dubbel met Laura doelt. De gedachte erachter is vooral dat we niet tegen elkaar aan knallen, of beide achter de zelfde bal aan gaan. Verder ga ik vooral heel erg op in het spel en gooi ik er dan alles uit wat ik denk. En het voordeel is dat dit bij Laura perfect kan. Als ik met iemand anders dubbel hou ik me wel wat meer in als 'coach' 😉. Maar bij Laura kan ik heerlijk mezelf zijn, dus helemaal top. 

Het aantal prijzen dat je mee naar huis nam was aanzienlijk. Met hoeveel kilo aan prijzen kwam je thuis?
Ja dat klopt, ik ben aardig verwend. De spullen die ik dubbel had, heb ik meegenomen naar het werk, de jongeren hebben er goed van genoten, helemaal leuk. 

Als je niet aan het tennissen bent en ook niet aan het werk, wat zou jij de mensen adviseren om eens te gaan doen?
Haha ieder mens moet doen waar hij of zij gelukkig van wordt. Ik word vooral gelukkig van mijn 2 nichtjes van 4 en 5 maanden. Daarnaast vind ik het super leuk om te reizen, lekker cultuur opsnuiven en mooie natuur zien. Heerlijk gewoon die vakantie vibe, een rugzak op en van plek naar plek en mooie mensen ontmoeten.  Uiteraard ben ik ook altijd in de gelegenheid voor een dansje of een drankje met vrienden. 

De vip tent tussen baan 2 en 3 gaf veel schaduw en sfeer, vind je dat deze vaker terug moet komen?
Ja vind ik zeker een leuke toevoeging hebben. Net even wat meer sfeer. 

Nu moet de reporter van dienst toegeven dat hij voor de spannende wedstrijden tijdens de clubkampioenschappen altijd zijn geruite onderbroek aan heeft, heb jij een bijgeloof/ritueel voor de wedstrijd?
Nee niet echt een bijgeloof. Uiteraard wel altijd even het horloge aanzetten om de calorietjes te tellen😉. Tijdens de clubkampioenschappen ook samen met de tegenstanders gedaan. Ondertussen even kijken wie al de meeste calorietjes heeft verbrand haha....

Hoe belangrijk is de mogelijkheid om wat te drinken na de wedstrijd, of kom je puur alleen voor het tennis?
Nee ik vind het zeker wel gezellig om na die tijd nog even een drankje te doen. Even gezellig kletsen, vind het leuke aan deze vereniging dat het heel laagdrempelig is en je zo met iedereen aan de klets bent.   

Wat is je meest geliefde slag uit je slagenarsenaal?
Heel eerlijk, hier heb ik even google bij gepakt. Want bij mij zijn alleen de forehand en backhand bekend, de rest kan ik namelijk nog niet. De backhand gaat op dit moment wel lekker dus dat is op dit moment mijn geliefde slag. Maar zou graag weer naar de lessen van Niels gaan om mijn forehand wat te verbeteren en wie weet een keer een topspin zonder hem elke keer in het net te slaan. 

Als het tegen zit in de wedstrijd, wat doe je dan, lopen op alle ballen en zoveel mogelijk ballen terug slaan of denk je bij jezelf, dit wordt het niet vandaag, een andere keer beter?
Nee blijf altijd wel lopen, wie weet kom ik nog terug. Bij Laura een keer met 5-0 achtergestaan en toch teruggekomen tot 5-7. Laura gaat dit natuurlijk nooit toegeven maar het is een keer gebeurd😉

Wat te doen bij ballen die op het randje van in of uit zijn?
Als ik het niet zie bedoel je? dan een Led. En als ik gewoon een hele mooie bal sla die nog net in is en de tegenstander hem niet heeft, dan word er uiteraard een vreugdedansje gemaakt. 

Hoe vond je de laddercompetitie?
Ja leuke manier om met andere mensen aan het spelen te komen. Heel eerlijk moet ik wel bekennen dat ik er niet heel veel gebruik van heb gemaakt. Ik ben vaak van het spontane tennissen en niet zo ver vooruit plannen. Dat is bij de laddercompetitie iets lastiger. 

Van welke prijs heb je het meeste genoten en zouden we bij E&F Food & Drinks langs moeten gaan om dit te proeven?
Ik vond de limonade drankjes erg lekker. Maar ik denk dat iedereen daar gewoon even lekker langs moet gaan. Even de sfeer proeven en een lekker hapje eten halen. 
Groetjes Ellen. 

 

Marjolein Masselink

Hoelang tennis je al?
Sinds de zomer van vorig jaar ben ik aan het tennissen geslagen. Eerst eens gekeken met een zomerabonnement of het wel iets voor mij zou zijn om vervolgens over te stappen op een lidmaatschap en te gaan lessen.

In aanraking gekomen met tennis door?
In corona-tijd wilde ik weer gaan sporten maar wel graag buiten. Alleen hardlopen gaf mij geen voldoening meer en wilde graag een sport doen waarbij ik uitgedaagd zou worden. Als klein meisje wel eens met mijn broers getennist en dat vond ik destijds heel leuk. Combinatie van alles maakte dat ik tennis eens wilde proberen. 

Fiets, auto of zoals Laura met de skates naar de tennisbaan?
Ik fiets het liefst naar de tennisbaan. Maar zodra het te donker wordt kom ik met de auto. 

Volgens bronnen heb je hoog gevoetbald, zijn er parallellen qua sport met tennis?
Hahaha, dat is echt al wel heel lang geleden. Wat mij het meest verbaasde, afgelopen toernooi, is dat ik veel meer bezig ben in mijn hoofd dan tijdens het voetballen. 

Ik ga de tennisbaan op met het idee dat …..?
Ik even heerlijk kan sporten, gezelligheid opzoek en weer nieuwe dingen ga leren.

Nu speelde je tijdens de clubkampioenschappen met Masselink senior, is er een familiestijl qua techniek? Dubbelhandig, etc?
Mijn vader en ik hebben het vooral erg gezellig op de baan. Tijdens de Clubkampioenschappen hebben we voor het eerst samengespeeld. Ondanks dat onze tegenstanders veel beter waren hebben we veel geleerd en was het erg leuk om zo samen op de baan te staan. Zodra we tegen elkaar spelen gaan we leuk tegen elkaar op. Mijn vader kan mooie korte balletjes slaan, met veel effect. 

Nu kwamen er bij deze clubkampioenschappen, weer heerlijke hapjes langs, een favoriete uitzoeken en bij elke ronde de favoriete eruit zoeken of alles proberen?
Tijdens de Clubkampioenschappen heb ik een hele ontspannen en gezellige sfeer ervaren. Na elke wedstrijd de lekkere hapjes maken een onderdeel uit van deze sfeer. Heel leuk om mee te maken en ik probeer dan zeker alles! Ik heb genoten van de heerlijke hapjes!

Nu staat de reporter van dienst nog wel eens in de winkel om tennissokken te kopen, wat beveel je aan voor mannen en vrouwen, hoge sokken, middel hoog of enkelsokken?
Enkelsokken vind ik het fijnst bij warm weer!  In de winter stap ik meteen over op hoge sokken. Ben nogal een koukleum wat dat betreft....

Nu hadden we pre-corona vaak live-muziek tijdens de toernooien. Ben jij ook voorstander van herintreding hiervan?
Lijkt me heel gezellig!

Nog enige tips om om te gaan met wedstrijdspanning?
Vooral niet bezig zijn met de stand en alles om de baan heen. Dit is wel erg leuk gezegd maar hoe te passen weet ik ook nog niet 🙂

Tennissers die als kind af aan beginnen met tennis hebben vaak een idool, ben jij groot fan van een bepaalde tennisser/tennisster?
Nee, ik ben geen groot fan. Echter heb ik sinds de clubkampioenschappen wel meer interesse gekregen om tennis te kijken. Tijdens de US open ben ik Van de Zandschulp  eens gaan volgen, erg leuk!

Met welke slag probeer jij tegenstander tijdens de clubkampioenschappen figuurlijk het meeste pijn te doen?
Ik kan met de forehand een diepe bal slaan die laag stuitert. Echter komt deze nog niet altijd goed uit de verf. Daarnaast heb ik een korte sprint waardoor ik sommige lastige ballen net kan pakken.

Voor mensen die nog geen lid zijn bij L.T.C. Zelhem, zou je kunnen aangeven waarom ze dit toch moeten overwegen?
In een ontspannen sfeer, heerlijk samen kunnen sporten. De toegankelijkheid binnen de club is groot. 

Van welke prijs heb je het meeste genoten en zouden we bij E&F Food & Drinks langs moeten gaan om dit te proeven?
Een heerlijke kersenjam en de witte huiswijn!
Groeten Marjolein

 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

0314-621134 (clubhuis) 0314-624301 (secretaris)

L.T.C. Zelhem

Priesterinkdijk 9
7021 HX Zelhem