Tennisles in de kantine!

30 april 2024


Omdat Juna Schavemaker deze maand is begonnen als nieuwe jeugdtrainer nam ik een kijkje bij de jeugdtennislessen.  Eigenlijk was ik bijna niet gegaan want het was die middag beestenweer . Maar ik ging toch maar voor de zekerheid. ‘Gaat zeker niet door’ zei ik nog tegen een moeder die net met haar kind uit het clubhuis kwam. ‘Zeker wel’’ zei ze lachend; ”Juna geeft  binnen les ”!

Ik zag al  allemaal gesneuvelde lampen en ruiten voor me, maar Juna gaf ……… theorieles binnen  in de stille hoop dat de banen na enige tijd weer bespeelbaar zouden zijn. (wat inderdaad gebeurde).

Juna had er  een kennisquiz van gemaakt met 2 groepjes, die zelf hun eigen naam mochten bedenken.  Met ter plekke uitgebeelde tennisslagen, die de kinderen dan moesten raden waarbij bleek dat ze ook in de kleine ruimte prima uit de voeten kon met het voordoen van een smash,  handig de boven haar hoofd hangende lamp ontwijkend.  En hoe leg je aan de kinderen onder de 10 de bizarre punten telling uit! Nou ja, je kan het beter niet uitleggen!  Waarom is eerste punt ineens 15 punten waard, 2de punt ook 15 punten, maar derde punt maar 10 punten. Om over het 4de punt maar niet te spreken want het is onduidelijk hoeveel punten dat is. Het wordt nooit 50-0 , of 50-15. Nee na de 40 ‘is het ‘game’.  En wat te denken van ‘deuce’. En dan wordt het  ‘voordeel’ of ‘nadeel’. Leg dat maar eens uit!!!. Nou niet dus.

De kinderen zaten totaal niet met al die onlogica en engelse begrippen en bleven vrolijk raden naar drivevolleys, smashes, services etc. waarbij voor hen natuurlijk het allerbelangrijkste was welke groep uiteindelijk de quiz had gewonnen. Niemand die maalde dat ze niet  buiten konden tennissen. En toen…….was het droog en kon Juna met de nieuw gearriveerde leerlingen de baan op. Chapeau Juna, om zo’n ‘verregende’ les  toch nog tot een geslaagde les om te draaien.

Andre Engelbertink 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 39417390

L.T.C. Zelhem

Priesterinkdijk 9
7021 HX Zelhem

KVK-nummer

40119235