Clubtoernooi 2023

16 september 2023


Afgelopen week vond het jaarlijkse clubtoernooi weer plaats. De hele week was het gezellig druk op het park en hebben we kunnen genieten van leuke en vooral ook spannende wedstrijden. Met een fantastische finalezondag als afsluiting. Met erg goed weer en overheerlijke hapjes van onze culinaire commissie was het absoluut een geslaagde dag voor zowel spelers als toeschouwers.

Er werden ook nog de nodige finalewedstrijden gespeeld. Met om te beginnen de HD gevorderden, dit was de enige categorie waarbij er echt een officiële finale gespeeld werd. Beide koppels waren al eerste geworden van hun poule en mochten in de brandende zon op baan 1 uit gaan maken wie de 1e prijs mee naar huis mocht nemen. De eerste set was erg spannend en beide teams waren enorm aan elkaar gewaagd, uiteindelijk moest een tiebreak deze 1e set gaan beslissen. Joost en Sander hadden in de poule al laten zien niet bang te zijn voor tiebreaks, beide poulewedstrijden werden namelijk al gewonnen door middel van een supertiebreak! De tiebreak in deze eerste set van de finale werd dan ook gewonnen door Joost en Sander. Dit niveau trokken ze door in de 2e set, die met 6-3 ook werd gewonnen. De tweede plek was dus voor Robert en Martin, die zeker ook terug kunnen kijken op een goed toernooi. Met op zaterdagochtend een overwinning door middel van een supertiebreak in één van de langste wedstrijden deze week tegen Marcel en Bennie.

De overige onderdelen bestonden uit één poule, echter waren ook daar een paar finales te spelen op zondag. In de Heren Enkel gevorderden hadden zowel Bart als Dion al hun eerdere wedstrijden gewonnen en mochten op het centre court gaan uitmaken wie de titel zou pakken. Bart begon goed en pakte de eerste set met 6-3. Dion gaf het echter niet op en de tweede set was nog spannender dan de eerste met veel leuke en lange rally’s. Uiteindelijk wist Bart ook deze set te winnen met 7-5.

Ook de Gemengd enkel in de clubkampioen categorie was een finale. Zowel Wouter als Amber hadden de eerste twee poule wedstrijden gewonnen. Zij speelden de finale om 11.00 en deze werd met 6-0 6-3 gewonnen door Amber. Spannender was echter de strijd om de 3e plaats in deze categorie. Op het heetste moment van de dag streden Jürgen en Maarten Brans hierom op baan 5. De eerste set ging overtuigend en met goed spel naar Jürgen, 6-2, echter liet Maarten het er niet bij zitten, ging beter tennissen en hij pakte de tweede set met 6-0! Een supertiebreak moest de beslissing gaan brengen. Hierin waren het vooral veel lange en slopende rally’s, uiteindelijk won Jürgen deze supertiebreak met 10-7.

In de categorie Heren Dubbel Clubkampioen werd er gespeeld in een poule van drie. De clubkampioenen van de afgelopen 30 jaar, Alwin en Martijn, lieten nog maar weer is zien dat zij nog steeds erg goed kunnen tennissen. Zij wonnen beide wedstrijden relatief eenvoudig en mogen zich weer een jaar clubkampioen noemen. Ook in de categorie Gemengd Dubbel clubkampioen is er een koppel wat nog steeds onverslaanbaar is. Martijn en Iris Maalderink wisten ook dit jaar weer deze titel te bemachtigen. Op vrijdagavond rekenden zij middels goede rally’s en erg weinig fouten af met Amber en Gijs, die het volgend jaar zeker weer gaan proberen! In de andere Gemengd Dubbel categorie, de gevorderden, was de spanning groter. Hier waren er vijf koppels die met elkaar streden om de titel. Uiteindelijk waren het Els en Stephan die alle wedstrijden wisten te winnen en daarmee verdiend de 1e prijs hebben gewonnen. Bertus en Monique kwamen nog erg dicht in de buurt maar moesten middels een supertiebreak hun meerdere erkennen in Els en Stephan, maar ze hebben toch een mooie tweede prijs verdiend.

Complimenten ook voor Marcel en Miranda. Ondanks dat het Miranda’s eerste wedstrijden waren, wisten ze twee keer te winnen en door middel van twee keer een supertiebreak te verliezen van het uiteindelijk winnende koppel en de nummer twee. Erg goed gedaan! Dan de laatste categorie waarin gespeeld werd, de Dames Dubbel voor beginners. Dit waren erg leuke wedstrijden om te zien. Uiteindelijk wisten Iris Bolder en Minke de 1e prijs te behalen door maar twee games te verliezen in beide wedstrijden! Complimenten ook aan Wytske die haar eerste wedstrijden speelde aan de zijde van Bianca. Erg leuk om te zien en hopelijk volgen er meer!

Al met al was het een super geslaagde week. Middels deze weg willen we dan ook graag nogmaals alle spelers en toeschouwers bedanken voor deze week. Hopelijk tot bij het Cooling-Down toernooi!

Namens de toernooicommissie,
Amber.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

0314-621134 (clubhuis) 0314-624301 (secretaris)

L.T.C. Zelhem

Priesterinkdijk 9
7021 HX Zelhem

KVK-nummer

40119235