The story of Zelhem 2

Verslag door: Leon Tol

Nu tennis ik al een aantal jaren bij de club. Ik betrapte me erop, dat ik nooit iets voor de nieuwsbrief of website had geschreven. Maak ik dan ook niets mee binnen de vereniging? Echt wel. Vele vrijwilligers zorgen ervoor dat er altijd wel iets te doen is. Denk aan tennistoernooien, diverse activiteiten en ga zo maar door. Waarom dan nooit iets geschreven? Geen idee, maar toch maar de koe bij de horens gevat. Of zoals in tennistermen: Het racket gepakt en d’ran.

Afgelopen jaar, 2019, was voor ons team een zeer succesvol jaar. Zelhem 2 behaalde het kampioenschap in het voorjaar. Een zeer spannende competitie met spanning tot de laatste set. Op de laatste speeldag konden er nog 3 teams kampioen worden. Wij hadden aan 1 punt genoeg. Echter de eerste 3 potten werden verloren en was de laatste partij doorslaggevend. Deze werd met hangen en wurgen gewonnen en was het kampioenschap een feit.

Normaal gesproken volgt dan promotie, maar bij tennis schijnt dat anders te zijn. Wel werden we Zelhem 1, omdat ons eerste team een sabbatical nam. Gelukkig spelen zij de voorjaarscompetitie weer en zijn wij dan het vertrouwde Zelhem 2.

Waar we in het voorjaar zonder invallers af konden, hadden we nu bijna alle wedstrijden de hulp nodig van andere speelsters en spelers. En dit waren zeker niet de minsten. We konden een beroep op Judith, Heintje, Ruth en Lucien. Allen nogmaals dank voor het invallen.  Zonder jullie was het niet gelukt.

Deze competitie verliep zeer voorspoedig en er werden maar weinig potjes verloren. Aangezien onze tegenstanders onderweg nogal wat steken lieten vallen, waren we een speelronde voor het eind al kampioen. Zonder ook maar 1 keer met ons eigen team te hebben gespeeld. De laatste wedstrijdtegen Seven Aer kon gelukkig iedereen wel en hebben we toch nog samen kunnen spelen. Ook deze werd in winst omgezet en werden we ongeslagen titelhouder.

Voorzichtig hebben we de titel in Zevenaar gevierd en nog eens “dunnetjes” over gedaan bij De Tol in Hummelo. Het was weer een geslaagd jaar en kijk alweer uit naar de nieuwe competitie.

Via deze weg wil ik Judith, Karin, Dianne, Heintje, Ruth, Lucien, Stefan en Nico bedanken voor vele avonden speelplezier en zeer belangrijk, de gezelligheid. Tevens de competitieleiders voor het in goede banen leiden van de competitie. Daarnaast iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan een mooie competitie.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

0314-621134 (clubhuis) 0314-624301 (secretaris)

L.T.C. Zelhem

Priesterinkdijk 9
7021 HX Zelhem

KVK-nummer

40119235