Nieuwe maatregelen i.v.m. indammen corona virus

14 oktober 2020

Op de persconferentie van dinsdag 13 oktober, zijn nieuwe maatregelen afgekondigd die vanaf woensdag 14 oktober, ingaan. Deze maatregelen om het virus in te dammen raken ook de sport. Tennis is hierop geen uitzondering al worden we niet zo zwaar getroffen als teamsporten zoals voetbal. Hieronder geven we een overzicht van de nieuwe maatregelen en de gevolgen daarvan voor tennis bij LTC Zelhem.

- alle tenniscompetities zijn per direct beëindigd.

- kleedkamers zijn gesloten. Alleen de wc in het clubhuis is toegankelijk.

- dubbelen is toegestaan met inachtneming van de 1,5m afstand. Groepsgrootte is maximaal 4 personen (excl trainer). Dit betekent dat je per dag met drie anderen op een baan mag staan. Constructies met wisselen van partner en tegenstanders zoals bij het tossen zijn niet toegestaan.

- bij dubbelen aanvullend de richtlijn om bewust 1,5m afstand te houden. Dus geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee.

- Tennislessen gaan door. Dit is toegestaan met vier personen per baan exclusief de trainer. Bij groepen van 8 betekent dit dat de groep tijdens het lesuur in tweeën wordt gedeeld en vier spelers vast op baan 1 staan en vier spelers vast op baan 2. Er kan niet gewisseld worden tussen de banen. Niels ziet hier op toe en houdt er rekening mee met zijn oefeningen. Ook zal hij zorgen dat de 1,5 meter afstand gewaarborgd is bij zijn oefeningen.

- banen reserveren gaat nog steeds alleen online.

- kantine blijft dicht.

- en bij klachten blijf je thuis.

Voor meer informatie over de richtlijnen van de KNLTB verwijzen we naar de website van de KNLTB. Daar kan je nog eens rustig nalezen wat ze besloten hebben. Zie https://corona.knltb.nl/nieuws/2020/10/corona-update-competities-stopgezet-vrij-spelen-en-training-blijft-mogelijk/

Deze maatregelen blijven tenminste 2 weken van kracht maar naar verwachting langer. We hebben ons hierbij gebaseerd op de richtlijnen van de KNLTB die in afstemming met de rijksoverheid tot stand zijn gekomen. De veiligheidsregio's hebben de mogelijkheid om hier van af te wijken en aangescherpte maatregelen af te geven die dan door de gemeenten in die regio worden opgevolgd en gehandhaafd. In de komende dagen neemt onze veiligheidsregio hier een besluit in en vernemen we van de gemeente of andere maatregelen van toepassing worden. We verwachten niet dat dit gaat gebeuren, maar mochten we dit weekend met aanpassingen komen dan is dat het gevolg hiervan.

• We hopen dat de aanpassingen zo helder zijn en dat iedereen zich er aan houdt. We mogen ons gelukkig prijzen dat we mogen blijven tennissen en dat ook dubbelen is toegestaan. We wensen iedereen dan ook veel tennisplezier toe. Maar wel met de gedachte bij de maatregelen, een maximale groepsgrootte van 4 personen en het bewust afstand houden op de baan.